Wednesday, June 29

Ya Allah! Kucing Aku Keguguran !

Assalammualaikum dan hai 
Semalam ( 27/6/2016 ) , selepas azan maghrib , aku tercari cari dimana Atam. " Atam,, Oh Atam ". Aku cari di dapur , tiada. Sehingga aku terdetik nak lihat bawah katil. Apabila aku tengok Atam duduk seperti itu. Aku tanya pada dia.

" Atam , atam kenapa nih?"

Dia hanya meow. Tetapi meow kelemahan. Bila aku tengok, ada baby. Anak kucing. 
Ya Rabbi, hati aku luluh. Kucing aku keguguran.

Aku buntu. Aku tak tahu apa yang perlu aku lakukan. Pada mulanya, seekor baby saja yang gugur. Selepas isyak , seekor lagi baby gugur. Kemudian, aku sentuh perutnya, aku tahu dah tiada baby.
Selepas ditanam kedua dua baby tu, Atam pendarahan yang terlalu banyak. Apabila dibersihkan dan dimandikan, still darah itu keluar. Aku dah tak tahu apa patut aku lakukan. 
Dalam hati , aku rasa kucing aku akan lemah. 

Keesokan harinya, aku niat nak bawa Atam ke Jabatan Veterinar tetapi disebabkan sibuk tentang cara guna bank , aku tak sempat bawanya ke sana. Bila aku balik, aku lihat darah keluar banyak sangat dan dirinya semakin lemah.

Aku harap dia baik baik sahaja. Aku jaganya belum cukup 1 tahun. 1 /12 haribulan tahun ini cukup 1 tahun. Aku tak habis dengan kesedihan kucing aku hilang dan sekarang diuji seekor lagi kucing aku sakit. 

Wahai  Atam, walaupun engkau hanya seekor kucing yang kecil , tetapi aku anggap engkau adalah penyeri dalam hidup aku. Suka bila kau manja, duka bila kau cakar, sakit hati bila kau berak kencing merata. Aku still ingat tapak tangan aku , kau tidur. Please, kuatkan semnagat kau, jangan sakit lagi. Kita pi jumpa doktor sama sama ya. Kalau kau sihat semula, aku janji aku bagi kau makan ikan banyak banyak. Itu janji aku. Tapi kau kena sihat lah. Tau? 
Have a fun day , guys.

Saturday, June 25

Siapa Kita Untuk Menilai Orang Lain ? Awak Tuhankah ?

Assalammualaikum dan hai 

*Harry Potter Nerd *

Sekarang zaman 2016 , bukan main gah berdiri dengan manusia manusia yang perasan bagaikan 'Juri Keyboard Warrior' untuk menilai orang lain. Daaa.. Please jangan menjadi seolah diri sempurna sedangkan di muka bumi ini tiada seorang pun yang sempurna. Got it? Jangan disebabkan mulut badan binasa , jangan disebabkan jari , aku kerat jari kau baru tahu. 

Bukan ingin marah , tetapi please jangan terlalu tamak inginkan jawatan sayitooonn untuk memburukkan nama orang . Jangan acah acah tahu menahu semua perkara. Lagi lagi yang suka mencarut di sosial ini. 

" Kau tak suka boleh scroll "
" Tak suka bole unfollow "

Bukan ingin katakan aku ini ibarat 'malaikat' tetapi kita ini manusia. Yaa tak lari dari kesalahan dan kesilapan. Tetapi ingin menegur ada cara okay ? Direct message ataupun face to face. Dont need untuk tunjukkan karangan kau di laman sosial semata mata menunjukkan kau layak menjadi juri.
Who are you to judge?

Nasihat dan teguran amat di alu alukan kerana hati yang mati ialah hati yang tidak dapat menerima teguran dan nasihat. Aku suka nasihat secara lembut.

Teguran dan nasihat ibarat hadiah. Kau nak kah hadiah itu cantik tetapi diberi secara kasar? Baling kena pada wajah. Takkan? Sakit kutt.. 

Hadiah yang cantik tak mengapa lagi.. Kalau hadiah yang buruk dan busuk? Lagilah orang taknak.
Ada faham?

Sakit hati dengan manusia yang acah tahu menahu tentang diri seseorang dan paling buruk, jenis memburukkan nama orang lain. Lama dah aku perhati sikap manusia negatif macam ini.

Selamat Berpuasa kepada Muslimin dan Muslimat.
Have a fun day , guys.

Monday, June 20

Nano Lightener Cream Merawat Ketiak , Peha Hitam

Assalammualaikum dan hai 

Hari ini , aku ingin kongsikan satu produk yang aku guna dan pakai sehingga kini. Bukan sahaja aku yang memakai malah satu famili menggunakan produk tersebut.
Nano Lightener Cream.. Rasa rasanya ada yang sudah tahu produk ini. Sebab selalu juga aku ternampak di signboard di tepi highway dan ada juga di laman sosial me'war-war' kan produk Nano ini.


Image result for nano white lightener


Ada wanita yang mempunyai masalah seperti diatas tak ? Bagi wanita , jika muka dan badan sahaja putih tetapi ketiak hitam , miss ' V ' hitam , ia tetap menjadi satu masalah yang besar. Apalagi yang wanita sudah berkahwin. Lagi malu dihadapan suami bukan? Sekarang semuanya jadi kenyataan bila satu badan putih PAP PAP ! 

Apa Itu Nano Lightener Cream ?

Nano Lightener merupakan krim yang boleh memutihkan dan mencerahkan celah celah dibadan kita seperti ketiak , celah peha , miss 'V' dan sebagainya. Produk ini boleh digunakan pada semua peringkat umur termasuk bayi. 

Ramai masih ragu ragu untuk memakai produk Nano ini kerana takut alergik atau mengasidkan kulit badan. Disini aku berani jamin 100% keberkesanannya memang selamat dan tidak berbahaya. 
Student seperti aku sering sibuk dengan kelas dan assignment yang ber'Gunung Kinabalu' sehingga lupa tentang diri. Jadi , bagi student yang busy tetapi mempunyai masalah celahan hitam, korang hanya perlu calit sahaja ditempat yang gelap tersebut selepas mandi. Jangan risau. Boleh bawa ke solat.

Selepas calit , korang boleh lakukan rutin harian seperti biasa. Bukan setakat student saja, malah pada yang sudah bekerja. Seperti ayah aku , seorang yang terrsangat sibuk dengan kerjanya dan gym lagi sehingga satu hari dia terperasan yang ketiaknya hitam. So, aku sarankan kepada ayah untuk memakai Nano tersebut.Baru calit malam , esok nampak pudar hitamnya. Dua tiga hari kemudian , ayah aku nampak tak merungut lagi tentang ketiaknya. Famili aku juga menggunakan Nano ini. 




Keistimewaan Produk Nano :-

  • Keberkesanan seawal 7 hari . WOW !
  • Sesuai untuk semua peringkat umur ( bayi - tua )
  • Mencerahkan kulit celah celah yang berdaki, kehitaman dan berkerak ( ketiak,miss V,siku,lutut,leher, dan buku lali )
  • Tahan sehingga 2 bulan selepas botol dibuka
  • Diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM )
  • Krim tanpa bahan kimia
  • 2 kali sehari selepas mandi 



Kenapa Ia Terlalu Istimewa ?

  • Berasaskan bahan semulajadi
  • Tanpa Paraben , Merkuri , Hydroquinone
  • Halal dan boleh dibawa solat
  • Boleh memakai deodorant selepas calit krim
Cara penggunaan : Selepas mandi , keringkan tempat yang ingin disapu. Calit dan sapu sehingga rata.

Ada yang masih ragu ragu dengan Nano Lightener Cream ini ? Mari lihat feedback dari pengguna Nano tersebut. 





Aku juga salah seorang pengguna tegar menggunakan produk tersebut. Pada mulanya , ibu tak percaya kerana iyalah , adakah krim yang boleh putihkan celah berdaki ? Macam mustahil dan takut membazir. Tetapi ! Orang cakap belum cuba belum tahu. Aku berani ambil risiko melayangkan duit untuk tahu keberkesanannya. Terlalu banyak testimoninya.

Untuk dapatkan Nano Lightener Cream tersebut , sila hubungi :-

Instagram : dianz.vitamin_hq
Facebook : Dianz Vitamin HQ
Whatsapp : 017-446 3327

Have a fun day , guys.
 

Template designed by RRAI | Hak milik Nur Nabila | All rights reserved